Fillers

De behandelingen die worden uitgevoerd bij Botox Clinique zijn erop gericht om zichtbare veroudering in de vorm van rimpels en plooien tegen te gaan, evenals (diepere) rimpels te voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. Dit gebeurt met behulp van BOTOX en/of hyaluronzuurfillers.

Deze injectable bestaat uit een (lichaamseigen) stof: hyaluronzuur en staat bekend als ‘filler’. Dit middel ‘vult’ eigenlijk de blijvend bestaande rimpel, lijn of groef die met BOTOX behandeling niet zal verdwijnen. Denk hierbij aan de plooi die van je neus naar je mond loopt, de marionetlijn langs de mondhoeken richting de kin of rooklijntjes, langs de lippen.

Wij gebruiken het merk TEOSYAL®, een heel veilig, effectief middel dat een prachtig én direct resultaat geeft. Wij werken met ‘RHA, Resilient Hyaluron Acid’, deze filler is veerkrachtig en volgt de mimiek, voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Na het inspuiten trekt de gel water uit de omgeving aan en kan op die manier een lijn/rimpel opvullen. Uiteindelijk wordt de gel door het lichaam ook weer afgebroken. De locatie in het gezicht, de structuur/stugheid van de huid en de diepte van de rimpel/groef is bepalend voor het benodigde type filler en de hoeveelheid, dit zullen wij vooraf bespreken. 

De hyaluronfillers zijn niet permanent maar blijven wel maanden en soms zelfs meer dan een jaar zichtbaar. Uiteindelijk breekt het lichaam het hyaluronzuur weer af. Het is een heel veilig middel.

Prijzen Fillers

Hyaluronzuurfiller – RHA van Teosyal 
Prijs per behandelzone, minimale afname is 1 ml.

 • 1 ml. €425,- 
 • 2 ml. €800,- 
 • 3 ml. €1175,- 

* Neuslippenplooi of de marionetlijnen: gemiddelde behandelhoeveelheid is 1 ml.
* Voor de behandeling van de rooklijntjes of blijvende gelaatsrimpels zijn de benodigde hoeveelheid milliliters afhankelijk van de hoeveelheid lijntjes, de diepte en de stugheid van de huid. Soms is er 2 ml. nodig voor een optimaal resultaat. De benodigde hoeveelheid wordt altijd vooraf besproken. 

Neuslippenplooi (nasolabiale plooi)

Door huidverslapping en volumeverlies kan er een plooi tussen de neus en lippen ontstaan en/of verdiepen. Door deze plooi te vullen met fillers kan de lijn worden verzacht en resulteert direct in een minder streng uiterlijk, een zachtere en jongere look.

Marionetlijnen

Door huidverslapping en volumeverlies kan er een plooi ontstaan vanaf de mondhoek naar de kaaklijn. Hierdoor kan je een zichtbaar, wat sombere aanblik hebben, terwijl je je niet somber voelt!  Het opvullen van deze plooi kan de lijn verzachten of zelfs doen verdwijnen waardoor je er frisser, minder vermoeid en/of somber uitziet.

Rokerslijntjes (peri-orale lijntjes)

Door verslapping en volumeverlies ontstaan verticale lijntjes rondom de mond, deze lijntjes worden ook wel ‘rokerslijntjes’ genoemd. Dat deze rimpeltjes alleen bij rokers ontstaan is echter een misverstand. Vanwege het frequenter samentrekken van de mond tijdens het roken komen dit type rimpeltjes wel vaker voor bij (ex)rokers. Deze rimpeltjes kunnen je oogopslag verouderen. Met een dunne filler worden de fijne lijntjes vermindert en voorkomen dat ze erger worden.

Mogelijke bijwerkingen

Na de behandeling kan er lichte zwelling, roodheid en/of blauwe plekjes ontstaan. De behandelde zone kan wat beurs aanvoelen. Tegen de zwelling kunt u een koud kompres gebruiken en eventuele roodheid en/of blauwe plekjes mag u camoufleren.

Ernstigere bijwerkingen komen zelden voor. Er bestaat een kleine kans op vorming van knobbeltjes, infecties of een allergische reactie.

Hoe verloopt de FILLER behandeling?

Vooraf bespreken wij de wensen en verwachtingen en doorlopen we de medische gegevens van iemand. Als een direct daaropvolgende behandeling gewenst is wordt het toestemmingsformulier ingevuld en kunt u plaatsnemen in de behandelstoel. Er wordt een vooraf foto gemaakt.

De te behandelen zone(s) worden ontsmet en middels dunne naaldjes wordt de behandeling uitgev

Nazorg en adviezen

Onderstaande tips en leefstijl-adviezen  leiden tot een optimaal effect en meest langdurig resultaat!

1. De  eerste dag: en niet intensief sporten.

2. De eerste week: geen intense warmte (vb/ zon, solarium, sauna, etc.) en geen gezichtsbehandeling.

Wanneer géén FILLERS?

Dit zijn redenen om een behandeling met fillers niet te (mogen) ondergaan

 • Een gebied, dat eerder is behandeld met permanente filler
  Permanente fillers zijn sinds 2015 verboden voor cosmetische doeleinden vanwege de vele complicaties en problemen op langere termijn. Als er eenmaal een permanente filler op een locatie is geplaatst kan daar niet nogmaals worden geïnjecteerd vanwege het grote risico op lokale problemen.
 • Irreëel verwachtingspatroon
 • Bekende allergie voor een van de bestanddelen van het fillermateriaal
 • Infectie in omgeving van te behandelen gebied
 • Auto-immuunziekten
 • Zwangerschap/borstvoeding
 • Leeftijdsgrens: 25+
 • Wettelijk gezien mogen artsen patiënten vanaf 18 jaar behandelen. De leeftijdsgrens die bij Botox Clinique wordt gehanteerd is 25 jaar, of ouder.

Neem contact op

Vragen of meer informatie?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Home » Behandelingen » Fillers

  Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.