Botox

De behandelingen die worden uitgevoerd bij Botox Clinique zijn erop gericht om zichtbare veroudering in de vorm van rimpels en plooien tegen te gaan, evenals (diepere) rimpels te voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. Dit gebeurt met behulp van BOTOX en/of hyaluronzuurfillers.

 Een behandeling met botox is erop gericht om spierontspanning te realiseren.
Het werkzame bestandsmiddel is botuline toxine, in de volksmond ‘botox’. Dit middel is al jaren op de markt als medicijn en wordt met name in de neurologie gebruikt als behandeling tegen spierspasmen.

Al vele jaren wordt het middel ook gebruikt voor cosmetische behandelingen. Met kleine injecties in de gezichtsspieren zorgt het middel voor ontspanning van deze spieren. Hierdoor kunnen we rimpels verminderen, of zelfs helemaal laten verdwijnen.  Omdat de spieren zich minder vaak aanspannen, zal u op de langere termijn ook minder (diepe) rimpels ontwikkelen. Wij gebruiken de hoogste kwaliteit producten, waaronder botox van het merk BOTOX®.

 Het middel werkt niet direct. In de eerste week ziet u geleidelijke afname in beweging van de behandelde zone(s), het optimale resultaat ziet u na 2 weken. Vaak plannen we dan ook een controle in. Tijdens de controle kunnen we zones die nog  te veel beweging tonen nabehandelen. Deze nabehandeling met botox is kosteloos.  

 Het eindresultaat is tijdelijk, ± 3 maanden. Daarna kunt u de behandeling herhalen. Na meerdere behandeling houdt het effect vaak langer aan, soms wel 6 tot 9 maanden. 

Prijzen Botox

Merk: BOTOX® van Allergan
Prijs per behandelzone 

 • 1 zone €175,- 
 • 2 zones €325,- 
 • 3 zones €450,- 
 • Nabehandeling *gratis

Behandelzones: voorhoofdsrimpel, fronsrimpel, kraaienpootjes beiderzijds
*nabehandeling: als u na 2 weken nog beweging bemerkt in de behandelde zones, is de nabehandeling

Voorhoofdsrimpel

Wil je voorkomen dat je rimpels in je voorhoofd krijgt? Of wil je verzachting van de al aanwezige rimpels in je voorhoofd?

Dan kunt u met een BOTOX behandeling de voorhoofdsspieren laten ontspannen. De huid van uw voorhoofd wordt gladder en diepere rimpels worden voorkomen. Het resultaat is vaak een minder onrustige blik, maar juist een frisse, jongere uitstraling.

Fronsrimpel

Wil je graag minder zorgelijk kijken, een minder diepe fronsrimpel of voorkomen dat je een (permanente) fronsrimpel krijgt?

Dan kunt u de met een BOTOX behandeling de fronsspier laten ontspannen. Hierdoor kunt u minder makkelijk fronsen. Het resultaat? Een minder boze blik en juist meer zachtheid, ontspanning en een vriendelijke(re) uitstraling. 

Kraaienpootjes

De bekende lachrimpeltjes. Een paar zachte lijntjes zijn vaak niet het probleem. Maar worden de rimpeltjes steeds dieper en begint u zich hieraan te storen? Of wilt u minder rimpeltjes bij het lachen? Of wilt u voorkomen dat de rimpeltjes naast de ogen erger worden?

Dan kunt u met een BOTOX behandeling de spiertjes rondom uw oog laten ontspannen. De huid rondom uw ogen zullen minder worden samengetrokken. Resultaat? Het voorkomen van diepere en nieuw ontstane kraaienpootjes en daarnaast een subtiele, maar frisse, uitgeruste oogopslag.

Mogelijke bijwerkingen

Bijwerkingen komen zeer weinig voor. Als er bijwerkingen optreden, is dit vaak direct of in de eerste week na de behandeling. Mogelijke bijwerkingen zijn: lokale gevoeligheid, lichte jeuk, zwelling en/of een blauw plekje, meestal verdwijnen deze bijwerkingen binnen enkele uren – dagen. De meeste mensen lopen zonder zichtbare plekjes de behandelkamer uit. De heel soms is er sprake van lichte hoofdpijn. Een specifieke en zeldzame, tijdelijke (!) bijwerking die na een inspuiting met botox kan optreden is een hangend ooglid (ptosis).

Hoe verloopt de BOTOX behandeling?

Vooraf bespreken wij de wensen en verwachtingen en doorlopen we de medische gegevens van iemand. Als een direct daaropvolgende behandeling gewenst is wordt het toestemmingsformulier ingevuld en kunt u plaatsnemen in de behandelstoel. Er wordt een vooraf foto gemaakt.

De te behandelen zone(s) worden ontsmet en middels dunne naaldjes wordt de behandeling uitgevoerd.  Afhankelijk van het aantal zones dat u wenst te behandelen is de behandelduur ongeveer 15 – 30 minuten.

In de eerste week ziet u geleidelijke afname in beweging van de behandelde zone(s), het optimale resultaat ziet u na 2 weken en vaak plannen we daarom een controle in. Tijdens de controle kunnen de zones die nog  te veel beweging tonen nabehandelen. Deze botox- nabehandeling is kosteloos.

Nazorg en adviezen

Onderstaande tips en leefstijl-adviezen  leiden tot een optimaal effect en meest langdurig resultaat! 

 1. De eerste 2 uur na behandeling niet platliggen, daarmee kan de botox zich te veel een kant op verspreiden of ophopen op één locatie. 
 2. De  eerste dag: niet wrijven in het gezicht en niet intensief sporten.
 3. De eerste week: geen intense warmte (vb/ zon, solarium, sauna, etc.) en geen gezichtsbehandeling. 
Wanneer géén BOTOX?

Dit zijn redenen om een behandeling met BOTOX® niet te (mogen) ondergaan

 • Spierziekten zoals myasthenia gravis (MG), amyotrofe lateralse sclerose (ALS) of het Lambert-Eaton myastheen syndroom.
 • Irreëel verwachtingspatroon 
 • Bewezen overgevoeligheid voor botox of andere hulpstof
 • Infectie in omgeving van te behandelen gebied
 • Zwangerschap/borstvoeding
 • Leeftijdsgrens: 25+ 

Wettelijk gezien mogen artsen patiënten vanaf 18 jaar behandelen. De leeftijdsgrens die bij Botox Clinique wordt gehanteerd is 25 jaar, of ouder.

Neem contact op

Vragen of meer informatie?

Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Home » Behandelingen » Botox

  Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.